Hozzászólás ehhez Mini spanyol, Motiváció

Mennyi idő alatt lehet megtanulni spanyolul?

Sokan teszik fel nekem ezt a kérdést különböző formában:

Milyen gyorsan lehet eljutni alapfokú szintig?

A középfokú nyelvvizsgához hány spanyol órára van szükségem?

Ahhoz, hogy ne adjanak el külföldön, meddig kell tanulnom a spanyolt?

Tapasztalataim szerint ezekre a kérdésekre magántanulók esetében nem igazán lehet válaszolni. Mivel az óráim nagy része egyéni, így a diákok igényeihez és haladási tempójához alkalmazkodom. Ez azt jelenti, hogy van, aki 3-4 hónap alatt eljuthat középfokú szintre a 0-ról (többnyire az, akinek más dolga nem nagyon van, mint spanyolul tanulni;), és van, akinek 1-2 évbe kerül ugyanez. (Két évnél nem többe, rendszeres készülés és heti két spanyol óra esetén)

A magánórák nagy előnye, hogy a számodra egyénileg legmegfelelőbb tempóban haladhatsz. Ha sokat dolgozol, de szeretnéd a maximumot kihozni abból a kevés idődből, ami van, akkor a leggyorsabban magánórán fogsz tanulni. Ha úgy döntesz, hogy átveszel három leckét egyedül, az órán pedig a tanárral megbeszéled a kételyeidet és szóban gyakorolod az anyagot, akkor sem érdemes csoportos tanfolyamra befizetned. Ez persze főleg saját tapasztalat, ettől másoké eltérhet. Amikor angolból készültem nyelvvizsgára, én szintén magánórát vettem néhány dolog gyakorlásához, mert így tudtam legrövidebb idő alatt felkészülni a szituációs gyakorlatokra és a szóbeli egyéb részeire.

Bárhogyan is döntesz, bármennyi idő is áll rendelkezésedre, megéri elkezdeni, ha már egyszer motivációt érzel magadban hozzá. A motiváció pedig nagy hajtóerő. Ahhoz, hogy ne adjanak el Spanyolországban, egészen rövid idő alatt meg lehet tanulni a minimumot (köszönések, étel nevek, rendelés étteremben, jegyvásárlás spanyolul), és ezek biztos alappá válnak, még mielőtt Spanyolországba utaznál, már az órai szóbeli használatkor.

Sok sikert, és kitartást!;)

 

 

 

Mennyi idő alatt lehet megtanulni spanyolul?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. en eleinte megtanultam az abecet (kiejtesek) szerint. es maris ertettem ugy 70% at a spanyol nyelvnek. ugy 3 het – be kerult amig megtanultam az abecet. ( persze a spanyol nyel nagyon konnyu egy latin nyelv annak megtanulni aki mar tud beszelni mas 2 latin nyelven..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük